Löydä Lemu meloen

Maskun vesistöreitin esite / Kemppien kajakkivuokraus / Turvallisen melonnan muistisäännöt

Maskun vesistöreitti 

Maskun vesistöreitin melontaosuuksille pääsee mm. Lemun Kuurnanpään uimarannalta ja Maskun Maanpäästä. Reitin kokonaispituus on n. 30 km, joka koostuu seitsemästä melontaosuudesta á 1,4 - 7,7 km. Reitille voi lähteä veneellä tai kanootilla koko päiväksi tai pienelle muutaman välietapin retkelle.

Reitti kulkee merenlahden rantoja myötäillen, ja reitin välittömässä läheisyydessä on useita mielenkiintoisia nähtävyyksiä. 


                Lataa vesistöreitin tulostettava esite / kartta tästä: 


Kajakkivuokrauksen ohjeet

- Lemun Kempeillä on vuokrattavana: 5 yksikkökajakkia, 1 intiaanikanootti (3 hlö) sekä 1 sit-on-top -kajakki (2 hlö). (HUOM: Löydät kajakkien kuvat verkkokaupasta, jossa voit myös halutessasi tehdä kajakkivarauksen ja maksaa sen.)

- Kajakkeja säilytetään kajakkivajassa Lemussa Kuurnanpään uimarannalla

- Kajakit saat varattua numerosta 0403622737

- Kajakkien vuokraus maksaa 30 euroa /päivä tai 20 euroa/4 tuntia

- Avaimen kajakkivajaan saat:
  A)  Lemun kirjastolta kirjaston aukioloaikoina (ti ja to 14-20, pe 11-15). Vuokra tulee maksaa käteisellä kirjastolle avainta noudettaessa, 

tai

  B) Mäntylän (Monnoistentie 38) avainkaapista (mökin seinässä sähkökaapin vieressä). Koodin avainkaappiin saat vuokrauspäivän aamuna. Vuokra tulee tällöin maksaa Lemun Kemppien tilille FI93 5229 0950 0167 78. Huom. Avainkaapin vieressä on kohoja, joka pitää kiinnittää avaimeen. 

Palauta avain samaan paikkaan mistä sen hait.

- Kajakkivajasta löydät vuokraamasi kajakin, melan ja kajakin rantaan kuljettamiseen tarvittavat kärryt. Lisäksi vajassa on erikokoisia aukkopeitteitä ja pelastusliivejä (myös lasten kokoja). (Kärryt on palautettava vajaan melonnan ajaksi)

- Vesillelasku tapahtuu uimarannan lainaveneiden vierestä laiturin vasemmalta puolelta

- Kajakkivajan vieressä on vesikuutio ja vajasta löytyy pesusieniä. On toivottavaa, että jokainen pesisi oman kajakkinsa sitä palauttaessaan. Pesu merivedellä, huuhtelu kuution makealla vedellä.

- Melominen tapahtuu omalla vastuulla! Luethan tässä alla olevat turvallisuusohjeet!

- Myrskyn sattuessa kannattaa ottaa yhteyttä numeroon 0403622737 , niin yritetään löytää toinen sopiva aika

- Kajakkivajassa on lokikirja, johon kannattaa kirjata melontareitti (varsinkin yksin meloville tärkeää)

- Myös karttoja on tulossa vajalle. Voit ottaa sellaisen mukaasi lainaan.


Turvallisen melonnan A ja O

Poimintoja Suomen Melonta- ja Soutuliiton turvallisuusohjeista: 

Kanootilla tarkoitetaan tässä ohjeessa kajakkia, avointa kanoottia tai muuta vastaavaa melalla liikuteltavaa vesikulkuneuvoa.

Kanootista vastuussa olevan, eli tilanteesta riippuen myös vuokraajan tai muun käyttäjän, on pidettävä kanootti melontakelpoisena ja asianmukaisessa kunnossa. Kanootin rakenteen, varusteiden ja lujuuden sekä vakavuuden on oltava sellaiset, että se on turvallinen niissä olosuhteissa, missä sitä käytetään.

(HUOM: Lemun Kemppien vuokralle tarjoamat kanootit on tarkoitettu rauhallisille vesille.)

Kanootin perusvarustukseen kuuluvat mela(t) sekä jokaiselle melojalle hänelle ja olosuhteisiin sopiva kelluntapukine.

Kajakkiin on lisäksi oltava tarvittaessa aukkopeite, tartuntakahvat tai vastaavat keulassa ja perässä ja/tai kansinarut, pumppu, äyskäri, sieni tai muu tyhjennysväline.

Avokanootin istuimen alaiset kuivasäiliöt kelluttavat kanoottia tarvittaessa. Siksi ne kannattaa pitää hyvin suljettuina.

Käytä meloessasi aina melontaliiviä ja pidä tyhjennysväline mukana!

Melojan tulee tarkistaa saamansa varusteet ennen vesille lähtöä. Kelluntaliiviä tulee käyttää koko melomisen ajan. Melojan tulee tarkkailla olosuhteita ja tunnistaa omat kykynsä melojana.

Jos mahdollista, vesille ei tule lähteä yksin.

Kanoottisuojassa on lokikirja. Kirjoita siihen retkisuunnitelmasi - ja muista kuitata palatessasi. Voit myös kirjoittaa sinne kokemuksesi välineistä ja melonnasta sekä vinkkejä kivoista kohteista.

Muista siivota kanootti. Ripusta kelluntaliivi kuivumaan.

Löydät yllä olevat ohjeet lyhentämättöminä täältä